سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

خود را برای غافلگیری تابستان آماده کنید!

خود را برای غافلگیری تابستان آماده کنید! - آبی روز


 

  • خود را برای غافلگیری تابستان آماده کنید! - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: اگر برای رفع گرمازدگی طی چند ساعت اقدامی صورت نگیرد، ممکن است به مغز، قلب، کلیه ها و عضلات فرد آسیب وارد شود. اگر اقدامات درمانی بیش از چند ساعت به تعویق بیافتد هرچه زمان که بگذرد آسیب های وارده بدتر خواهند شد و ریسک بروز مشکلات جدی سلامتی و مرگ فرد افزایش می یابد.

    گرمازدگی به پیشرفت 2 وضعیت خطرناک مرتبط با گرما یعنی افزایش دمای بدن و به دنبال آن افزایش تعریق بدن گفته می شود. زمانی که دمای بدن شما افزایش پیدا می کند احتمالا ابتدا احساس گرما می کنید. اگر خودتان را خنک نکنید کم کم علایم گرمازدگی مانند تعریق بیش از حد، حالت تهوع، سبکی سر و احساس ضعف را نشان خواهید داد.
    اگر افزایش دمای بدن همچنان ادامه پیدا کند در این صورت فرد به اصطلاح گرمازده خواهد شد. در این نقطه اقدامات درمانی فوری ضرورت پیدا می کند. اگر برای رفع گرمازدگی طی چند ساعت اقدامی صورت نگیرد، ممکن است به مغز، قلب، کلیه ها و عضلات فرد آسیب وارد شود. اگر اقدامات درمانی بیش از چند ساعت به تعویق بیافتد هرچه زمان که بگذرد آسیب های وارده بدتر خواهند شد و ریسک بروز مشکلات جدی سلامتی و مرگ فرد افزایش می یابد.

    علل ایجاد گرما زدگی

    • علل اصلی
    • قرار گرفتن در محیط های بسیار گرم و مرطوب به ویژه برای طولانی مدت
    • افزایش دمای بدن به علت فعالیت فیزیکی شدید در هوای گرم

    علل تشدید کننده

    • پوشیدن بیش از اندازه لباس که از تبخیر عرق و در نتیجه خنک شدن بدن جلوگیری کند
    • نوشیدن الکل که می تواند بر توانایی بدن برای تنظیم دمای خود اثر منفی بگذارد
    • کم آبی و دهیدراته شدن فرد به علت نرسیدن آب کافی به بدن

    پیشگیری

    گرمازدگی قابل پیش بینی و پیشگیری است. برای جلوگیری از گرمازده شدن نکات زیر را رعایت کنید:

    • پوشیدن لباس های گشاد و سبک
    • پوشیدن لباس های رنگ روشن درصورت قرار گرفتن در معرض تابش خورشید
    • نوشیدن مایعات به مقدار کافی
    • احتیاط کافی در مصرف برخی داروها: دقت کنید مصرف برخی داروها می تواند برای توانایی بدن برای هیدراته نگه داشتن خود و دفع گرما اثر بگذارند
    • هیچوقت کودکان و یا اشخاص دیگر را در اتومبیل پارک شده رها نکنید: این بی احتیاطی یکی از علل متداول مرگ کودکان در اثر گرمازدگی است. دمای هوای داخل ماشین ظرف تنها 10 دقیقه می تواند بیش از 6 درجه افزایش پیدا کند. از این رو رها کردن یک فرد در اتومبیل پارک شده در هوای گرم برای هر مدت زمانی خطرناک است حتی اگر شیشه های ماشین پایین باشد و یا اتومبیل را در سایه پارک کرده باشید. بنابراین زمان هایی که اتومبیل تان پارک شده است از قفل بودن درهای آن اطمینان حاصل کنید تا از رفتن کودکانتان به داخل ماشین جلوگیری کنید.
    • در ساعات گرم روز به خودتان سخت نگیرید: اگر اجتناب از فعالیت های شدید در فصل گرم برای شما امکانپذیر نیست مابین فعالیت هایتان در یک نقطه خنک استراحت کنید و اقدامات احتیاطی از جمله نوشیدن مداوم آب خنک را حتما رعایت کنید. در صورت امکان، این دست از فعالیت های خود را در ساعات خنک تر روز مانند صبح زود و یا هنگام غروب انجام دهید.
    • به بدن خود فرصت عادت کردن به هوای گرم دهید: در فصل های گرم سال میزان ساعاتی را که به کار کردن و یا تمرینات ورزشی می پردازید تا زمان عادت کردن به هوای گرما محدود کنید. چندین هفته طول می کشد تا بدن به هوای گرم عادت کند.
    • اگر خطر گرمازدگی در شما بالاست همواره گوش به زنگ باشید: اگر دارویی مصرف می کنید یا بخاطر شرایط جسمی خاصی که دارید احتمال بروز مشکلات مربوط به هوای گرم در شما بالاست، سعی کنید تا از هوای گرم تا حد امکان دوری کنید و یا در صورت احساس بروز علایم گرمازدگی در خود فورا دست به اقدامات پیشگیرانه بزنید.

     

    درمان های پزشکی گرمازدگی

    درمان گرمازدگی بر خنک کردن بدن تا دمای نرمال متمرکز است تا از آسیب وارده به مغز و ارگان های حیاتی بدن پیشگیری شود و یا به حداقل رسانده شود.

    • غوطه ور کردن فرد در آب سرد: پزشک اورژانس برای پایین آوردن سریع دمای بدن، فرد را در وان آب سرد و یا آب یخ غوطه ور خواهد کرد.
    • استفاده از تکنیک خنک کردن بدن با استفاده از تبخیر آب: برخی پزشکان ترجیح می دهند به جای غوطه ور کردن فرد در آب از تکنیک تبخیر آب استفاده کنند. بدین صورت که با آب سرد پوست فرد را مرطوب می کنند درحالی که فن و جریان هوا بر بالای سر بیمار روشن است تا آب روی پوست تبخیر شود و پوست بدن خنک شود.
    • قرار دادن یخ بر روی بدن و پیچیدن پتو خنک کندده به دور بیمار: یک راه دیگر برای خنک کردن فرد پیچیدن پتو خنک کننده خاصی به دور بدن بیمار و قرار دادن بسته های یخ در کشاله ران،گردن،پشت و زیربغل به منظور پایین آوردن دمای بدن است.
    • تجویز داروهایی برای جلوگیری از لرز کردن بیمار: اگر کاهش دمای بدن منجر به لرز کردن فرد شود پزشک ممکن است یک شل کننده عضلات مانند بنزودیازپین برای او تجویز کند. لرزش منجر به افزایش دمای بدن می شود وسبب می شود تا درمان های گرمازدگی کمتر اثر کند.

    راهکارهای خانگی برای گرمازدگی

    درمان های خانگی درمان کافی برای گرمازدگی نیستند. اما تا زمان رسیدن کمک های تخصصی و یا اگر پیش از بروز علایم قابل توجه و مهم گرمازدگی، متوجه نشانه های خفیف و اولیه آن شدید، می توانید از راهکارهای خانگی زیر برای کمتر کردن عوارض گرمازدگی و یا پیشگیری از آن استفاده کنید:

    • به یک جای خنک پناه ببرید: ماندن در گرما سبب بدتر شدن اوضاع می شود از این رو اگر در خانه هستید دستگاه خنک کننده را روشن کنید و در محلی خنک بمانید اما اگر در بیرون از خانه هستید به مراکزی که دارای دستگاه های خنک کننده هستند مانند مراکز خرید، کتابخانه و سایر مراکز عمومی پناه ببرید و در صورت عدم دسترسی به این مراکز به یک محل سایه بروید.
    • خنک کردن فرد به کمک دستمال های مرطوب و پنکه: اگر با کسی که علایم گرمازدگی را نشان می دهد مواجه شدید سعی کنید در حالی که با دستمال خیس و نمدار بدن او را مرطوب می کنید پنکه ای در بالای سر او روشن کنید به طوری که جهت باد مستقیم به سمت بدن بیمار باشد. این کار سبب کاهش دمای بدن فرد می شود.
    • یک دوش یا حمام آب سرد: اگر در محیط بیرون هستید و دسترسی به سایه و جای خنک ندارید ریختن آب و یا قرار گرفتن در جریان آب به کاهش دمای بدن شما کمک خواهد کرد.
    • بدن خود را هیدراته کنید: به یاد داشته باشید علایم گرمازدگی فقط به علت از دست دادن آبِ بدن ظاهر نمی شود بلکه زمانی ظاهر می شوند که بدن به علت عرق کردن بیش از حد علاوه بر آب نمک و املاح نیز از دست دهد. برخی از نوشیدنی های ورزشی حاوی نمک نیز هستند. مقدار مایعات مورد نیاز برای دهیدراته شدن بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است بنابراین مایعات را جرعه جرعه بنوشید. به یا داشته باشید اگر در رژیم کم سدیم به سر می برید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
    • به هیچ وجه برای هیدراته کردن بدن بهمراه مایعات مصرفی نوشیدنی های الکلی مصرف نکنید: الکل می تواند در توانایی بدن برای کنترل دما فرد اختلال ایجاد کند.