سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

سرطان پانکراس نه چندان شایع اما کشنده

سرطان پانکراس نه چندان شایع اما کشنده - آبی روز


 

  • سرطان پانکراس نه چندان شایع اما کشنده - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: سرطان پانکراس یا لوزالعمده اگرچه چندان شایع نیست اما بسیار کشنده است. این سرطان اغلب با سرعت زیادی متاستاز داده و در بدن منتشر می شود و در مراحل اولیه ممکن است علایم و نشانه های بسیار کمی داشته باشد. درنتیجه این سرطان اغلب تا رسیدن به مراحل پیشرفته که درمان بسیار سخت تر است، تشخیص داده نمی شود و به همین دلیل سرطان لوزالمعده چهارمین علت مرگ میر ناشی از سرطان در آمریکاست. از این رو با دانستن ریسک فاکتورهایی که در ایجاد این سرطان نقش دارند تلاش کنید تا از این بیماری مرگبار جان سالم به در ببرید.


    سابقه خانوادگی
    اگر از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان پانکراس یا همان لوزالعمده هستید، این موضوع احتمال ابتلای شما به این بیماری را بالا می برد. با توجه به مطالعات مختلف، در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پانکراس را دارند، احتمال ابتلا به این بیماری 1.5 تا 13 برابر بیشتر می شود. افرادی که اعضای خانواده آن ها قبل از 50 سالگی به سرطان مبتلا شده اند بیشتر در معرض خطر می باشند.


    دیابت
    بررسی نتایج 35 مطالعه نشان داده است که احتمال ابتلا به سرطان پانکراس در افراد مبتلا به دیابت 2 برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است، البته علت این موضوع هنوز دقیقا مشخص نیست. در حال حاضر غربالگری بیشتر برای تشخیص سرطان پانکراس با سی تی اسکن  توصیه نمی شود مگر اینکه علایم مربوط به سرطان را داشته باشید.


    استعمال دخانیات
    سیگار خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان پانکراس را افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهد که احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان پانکراس 1.5 تا 2.5 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است و آن هایی که بیشتر سیگار می کشند در معرض خطر بیشتری هستند. خبر خوب؟؟ ترک کردن سیگار زندگی شما را نجات می دهد. 2 سال پس از ترک سیگار این خطر 48% کاهش می یابد و 10 تا 15 سال پس از ترک سیگار خطر ابتلا مشابه افراد عادی می شود. بر اساس تخمین ها در امریکا ترک سیگار مرگ و میر ناشی از سرطان پانکراس را 25% کاهش می دهد.


    چاقی و عدم فعالیت بدنی
    اگر BMI بالاتر از 30 باشد خطر ابتلا به سرطان پانکراس به صورت قابل توجهی افزایش می یابد. نتایج یک مطالعه نشان داده است که افراد چاق نسبت به افرادی که BMI آن ها زیر 23  است 1.72 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس قرار دارند. علاوه بر این افراد چاق ممکن است که در سن پایین تری به بیماری مبتلا شوند و پس از تشخیص زمان بقای آن ها کوتاه تر باشد.


    التهاب مزمن پانکراس(پانکراتیت)
    مطالعات نشان داده است که حملات مزمن و یا مکرر پانکراتیت که پانکراس را با سلول های التهابی پر می کند ریسک ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد، اگرچه این افزایش خطر نسبتا کم است.