سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

بهترین روش تمیز کردن گوش

بهترین روش تمیز کردن گوش - آبی روز


 

  • بهترین روش تمیز کردن گوش - آبی روز

    اختصاصی آبی روز : گوش نیز مانند هر عضو دیگری از بدن نیاز به تمیز کردن و پاک‌سازی دارد البته درواقع ما تنها می‌توانیم سطوح بیرونی گوش را تمیز کنیم و معمولا نیازی به تمیز کردن مجرای داخلی گوش نیست مگر اینکه جرم بسیار زیادی در آن جمع شده باشد که آن نیز با تشخیص پزشک و توسط افراد متخصص در مراکز درمانی باید صورت گیرد تا آسیبی به پرده گوش وارد نشود.

    مواد لازم برای تمیز کردن گوش عبارتند از:

    لیف حمام
    آب گرم و صابون
    پارچه نخی تمیز و یا پنبه

    ابتدا لیف حمام را با مخلوط آب گرم و صابون خیس کنید و سطوح بیرونی گوشتان مانند پشت گوش، سطوح بین سر و گوش و فک را کاملا با آن تمیز کنید . سپس باردیگر لیف را بشویید و با آب‌گرم و صابون مابقی سطوح خارجی گوش را بشویید و تمیز کنید. اگر به تازگی گوش‌های خود را برای گوشواره سوراخ کرده‌اید برای تمیز کردن پیرسینگ یا همان سوراخ گوش خود نباید از الکل و یا هیدروژن پراکسید استفاده کنید. زیرا این کار می تواند پوست شما را خشک کند و مانع از تشکیل بافت جدید شود. در عوض پیرسینگ خود را در آب نمک خیس کنید این کار سبب تمیز شدن آن می شود و جرم و ترشحات ایجاد شده را نرم و جدا می کند.
    2 - حالا لیف را کاملا" آبکشی کنید و دوباره آن را با مخلوط آب گرم و صابون مرطوب کنید و قسمتهای باقیمانده سطح خارجی گوش را تمیز کنید . اگر گوشهایتان را برای آویزان کردن گوشواره سوراخ کرده اید ، هر کدام از آنها را با پنبه آغشته به الکل و مواد پاک کننده مخصوص گوش کاملا" تمیز کنید.
    لبه‌های مجرای گوش خود را با پنبه مرطوب که آب آن کاملا گرفته شده است یا یک دستمال نخی مرطوب که به دور انگشتتان پیچیده شده است بدون اعمال هیچگونه فشار و عدم ورود انگشت به کانال گوش تمیز کنید. به یاد داشته باشید که هرگز پنبه و یا پارچه نخی را نیز نباید داخل مجرای گوشتان فرو کنید. پوست کانال گوش و پرده گوش بسیار نازک و شکننده هستند و به راحتی آسیب می بینند.

    ضررهای استفاده از گوش پاک کن

    این نکته را به یاد داشته باشید جرم گوش به‌طور طبیعی برای محافظت از گوش شما توسط غددی که در پوست کانال گوش قرار دارند ترشح می‌شود. به طور طبیعی جرم تولید شده به تدریج به سمت بیرون هدایت می‌شود از این‌رو به هیچ وجه نیازی به تمیز کردن مجرای گوش به‌خصوص با استفاده از گوش پاک کن نیست. وجود این جرم برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی و جلوگیری از ورود گرد و غبار و ذرات کثیف به داخل گوش ضروری است. علاوه بر این، اسیدیته جرم گوش مانع از رشد باکتری و قارچ‌ها و در نتیجه بروز عفونت گوش می شود. زمانی که تلاش می‌کنید با استفاده از گوش پاک کن مجرای گوش را تمیز کنید جرم گوش به داخل هل داده ‌می‌شود که این کار می‌تواند انسداد مجرای گوش را به‌همراه داشته باشد. بسته شدن کانال گوش توسط جرم یا واکس گوش از شایعترین علل کاهش شنوایی است. خارش گوش، عفونت گوش و پارگی پرده ی گوش نیز از جمله عوارض دیگر استفاده از گوش پاک کن است.
    البته در مواردی که ترشح بیش از اندازه جرم گوش به خصوص در افراد مستعد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می شود بیمار بایستی جهت شستشوی گوش و اقدامات لازم به پزشک مراجعه کند.