سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

نقش تیروئید در توقف روند لاغر شدن

نقش تیروئید در توقف روند لاغر شدن - آبی روز


 

  • نقش تیروئید در توقف روند لاغر شدن - آبی روز

    اختصاصی آبی روز : حتما تاکنون شنیده‌اید که برخی افراد همواره شکایت دارند که حتی با خوردن آب نیز چاق می‌شوند گویی که سرنوشت آنها فقط چاق بودن است! می‌گویند حتی اگر چیزی نخوریم و فقط نفس بکشیم باز هم چاق می‌شویم. اما این شکایت‌ها منحصر به چاق شدن نیست و کم کردن وزن هم برای خودش داستان دیگری است. چه بسیارند افرادی که بارها اقدام به کاهش وزن و لاغر شدن کرده‌اند اما پس از مدتی در میانه راه خسته شده و آن را رها کرده‌اند.

    توقف لاغر شدن بعد از مدتی در رژیم

    خلاص شدن از شر کیلوگرم های اضافی و لاغر شدن یکی از دغدغه‌های دنیای امروز تبدیل شده‌ است که به ‌نحوی اغلب افراد با آن در حال دست و پنجه نرم‌کردن هستند. کم نیستند افرادی که تصمیم به لاغر شدن و کم‌کردن وزن می‌گیرند و در ابتدا شروع برنامه کاهش وزن بسیار خوب پیش می‌روند اما پس از مدتی با وجود این که در روند کار تغییری صورت نگرفته باشد و انتظار می‌ر,د که وزن بیشتری کم کنند ناگهان کاهش وزن آنها متوقف می شود و هر چقدر تلاش می‌کنند آب از آب تکان نمی‌خورد و وزن آنها تغییری نمی‌کند. اما آیا چنین موضوعی حقیقت دارد و امکانپذیر می‌باشد؟ تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد حتی اگر روندی آرام برای لاغر شدن در پیش بگیریم می‌تواند بر فعالیت هورمون تیروئید در بدن اثر گذارد و سبب می شود ادامه کاهش وزن دشوارتر شود و حتی این تاثیرات می تواند به حدی باشد که وزن از دست داده دوباره برگردد.

    نقش هورمون تیروئید در فعالیت سوخت و ساز بدن

    پژوهشگران موسسه ملی سلامت آمریکا با بررسی افرادی که طی برنامه ای منظم و طولانی به کاهش وزن اقدام کرده بودند دریافتند کاهش 5 تا 10 درصد از وزن بدن، یعنی حدود 7 کیلوگرم، طی یک دوره یک‌ساله سبب کاهش قابل توجهی در میزان هورمون T3 این افراد شده است. هورمون T3 در واقع شکل فعال هورمون تیروئید است که در به راه انداختن سوخت وساز بدن نقش دارند. با وجودی که میزان ترشح T3 از غده تیروئید بسیار ناچیز است، این هورمون نقش اصلی را ایفا می کند. درواقع هورمون T3 با افزایش سوخت وساز بدن به سوزاندن کالری های مازاد و کاهش چربی های اضافی کمک خواهد کرد.
    حدود 95 درصد هورمونی که از غده تیروئید ترشح می شود به صورت T4 است. بخش زیادی از T3 موجود در خون از تبدیل T4 به T3 در بافت های محیطی از جمله کبد، کلیه به‌وجود می آید. توجه داشته باشید تغییر میزان T3 در بدن انسان با آزمایش خون معمولی نشان داده نمی شود زیرا در این آزمایش ها صرفا عملکرد غدد تیروئید بر اساس میزان ترشح T4 مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین با آزمایش خون نمی توان میزان تاثیر کاهش وزن بر عملکرد هورمون تیروئید را تعیین کرد به‌ علاوه ممکن است بدن به اندازه کافی T4 ترشح کند اما نتواند آن را به اندازه کافی به T3 تبدیل کند.

    توقف کاهش وزن الزاما به دلیل مشکل تیروئید نیست

    به گفته محققان این مطالعه این موضوع می تواند توضیح دهد که چرا پس از مدتی از شروع کاهش وزن ناگهان این روند متوقف می‌شود و هر چه تلاش می‌کنید نمی‌توانید وزن خود را کاهش دهید. البته این موضوع به معنای این نیست که بدن فرد بیمار است و برای کاهش وزن باید به درمان تیروئید روی آورید. زیرا اگرچه میزاندر T3 بدن کاهش می یابد اما هنوز به پایین تر از حد طبیعی نرسیده تا بیماری محسوب شود. در واقع توقف روند کاهش وزن نمی‌تواند دلیلی برای تجویز داروهای تیروئیدی باشد. زیرا تجویز دارو برای افرادی که هورمون تیروئید آنها طبیعی است می‌تواند عوارض و مشکلاتی مانند ضایعات قلبی و استخوانی بهمراه داشته باشد.
    در این صورت چاره افرادی که روند کاهش وزن در آنها متوقف شده است چیست؟ به گفته پژوهشگران این تیم تحقیقاتی در این مواقع بهتر است فرد با دقت بیشتری کالری‌های مصرفی خود را محاسبه کند زیرا بیشتر افراد میزان کالری‌هایی که در طول روز دریافت می‌کنند دست کم می گیرند و بیش از نیاز خود کالری دریافت می‌کنند.چاره دیگر راه حل اثبات شده‌ی افزایش حجم توده عضلانی است. افزایش توده عضلانی با ارتقا سطح متابولیسم بدن سبب می‌شود حتی فرد در حالت استراحت نیز کالری بیشتری بسوزاند.