سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

نکاتی ضروری برای مقابله با سرماخوردگی در کودکان

نکاتی ضروری برای مقابله با سرماخوردگی در کودکان - آبی روز


 

  • نکاتی ضروری برای مقابله با سرماخوردگی در کودکان - آبی روز

     اختصاصی آبی روز: داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه ممکن است خطراتی جدی برای کودکان به همراه داشته باشد. از این رو بهتر است با دانستن حقایق موجود در این زمینه با گزینه های جایگزین آشنا شوید:

    داروهای ضد سرماخوردگی موجود در بازار بهترین گزینه برای درمان یک کودک سرماخورده است. آیا این موضوع درست است؟ بهتر است یکبار دیگر فکر کنید.
    داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شوند. در مورد اینکه آیا بچه های بزرگتر مجاز به استفاده از این داروها هستند هنوز اتفاق نظر وجود ندارد. پس چگونه باید سرماخوردگی در کودکان را درمان کرد؟

    علت نگرانی در مورد  مصرف داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی در کودکان چیست؟
    داروهای موجود در بازار برای درمان علتِ زمینه ای سرماخوردگی اطفال خیلی موثر نیست و نمی تواند آن را درمان کند یا باعث شود که زودتر بهبود یابد. علاوه بر این عوارض جانبی  این داروها هم باید مد نظر باشد. این عوارض شامل افزایش ضربان قلب و تشنج است.

    آیا استفاده از این داروهای ضد سرماخوردگی برای کودکان بزرگتر بدون مشکل است؟
    به یاد داشته باشید که این داروها باعث بهبود سریع تر سرماخوردگی نمی شود و ریسک عوارض جانبی همچنان وجود دارد. اگر به کودک بالاتر از 2 سال داروی سرماخوردگی می دهید با دقت به دستورالعمل روی دارو توجه کنید. هیچگاه به کودک خود به طور همزمان 2 دارو با ماده فعال یکسان مانند آنتی هیستامین، ضد احتقان و یا ضد درد ندهید. مقدار زیاد از یک ماده خاص ممکن است به طور تصادفی باعث اوور دوز شود.

    در مورد آنتی بیوتیک ها چطور؟
    آنتی بیوتیک ها با عفونت ها مبارزه می کنند و اصولا برای درمان گلودردهای چرکی و عفونت های باکتریایی تجویز می شوند اما بر روی ویروس ها که عامل سرماخوردگی هستند اثری ندارند. اگر کودک شما دچار سرماخوردگی شده باشد آنتی بیوتیک ها فایده ای ندارند. همچنین این موضوع اهمیت دارد که که بدانید هرچه کودک شما آنتی بیوتیک بیشتری مصرف کند احتمال اینکه در آینده به عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک مبتلا شود بیشتر است.

    آیا دارویی برای درمان سرماخوردگی وجود دارد؟
    داروهای ضد درد موجود در بازار مانند استامینوفن یا ایبوپروفن تب را کاهش می دهند و درد گلو و سردرد را تسکین می دهند. به یاد داشته باشید که وجود تب به مقدار کم برای مقابله با عفونت کمک کننده است و به درمان نیازی ندارد.
    اگر می خواهید به کودکتان مسکن بدهید به دقت به دستورالعمل های داده شده در مورد دوز آن توجه کنید. ایبوپروفن را به کودکان کمتر از 6 ماه ندهید و مصرف آسپیرین برای کودکان زیر 18 ماه ممنوع است. آسپیرین ممکن است باعث بیماری نادر ولی کشنده سندروم  رِی شود.
    اگر می خواهید از داروهای گیاهی استفاده کنید قبل از آن حتما با پزشک اطفال مشورت کنید.

    برای بهبود حال کودکتان چه می توانید بکنید؟
    برای سرماخوردگی هیچ درمانی وجود ندارد اما توجه به برخی ازملاحظات می تواند به بهتر شدن حال او کمک می کند:


    •    به او مایعات بدهید: مایعاتی مانند آب، آبمیوه و یا هر دو در کاهش احتقان موثراند. سوپ مرغ که یک اثر ضد التهابی ملایم دارد یک انتخاب عالی دیگر است.


    •    او را به سرفه کردن تشویق کنید: سرفه کردن به تخلیه مخاط از راه های هوایی کمک می کند.


    •    استفاده از ساکشن برای نوزادان: این وسیله خلط را از داخل بینی تخلیه می کند.


    •    مرطوب کردن بینی: یک دستگاه بخور را در اتاق کودک خود قرار دهید. برای جلوگیری از رشد قارچ آب داخل دستگاه را هر روز تعویض کنید و آن را مطابق دستورالعمل شرکت سازنده تمیز کنید.


    •    استفاده از قطره های نمکی بینی: قطره های نمکی بینی و یا اسپری های نمکی موجود در بازار به کنده شدن مخاط های ضخیم بینی کمک کرده و تنفس را برای کودک شما آسان تر می کنند. برای نوزادان از ساکشن استفاده کنید.


    •    درد گلو را تسکین دهید: بستنی و یا میوه های یخ زده در تسکین گلودرد موثراند. گاهی اوقات نوشیدنی های سرد و یا گرم هم کمک کننده هستند. برای کودکان بزرگتر غرغره کردن آب نمک و یا مکیدن یک تکه آبنبات و یا قرص مکیدنی می تواند مفید باشد. به یاد داشته باشید که قرص مکیدنی و آبنبات به علت وجود خطر خفگی برای بچه های کوچک مناسب نیست.


    •    او را به استراحت کردن ترغیب کنید: کودکتان را در خانه نگه دارید و نگذارید به مهدکودک و یا مدرسه برود و یا بیرون از خانه بازی کند.

    چه موقع باید با پزشک تماس بگیرید؟
    در بیشتر موارد سرماخوردگی تنها لازم است که صبر کنید تا دوره بیماری طی شود. این دوره حدودا 5 تا 7 روز است. با این وجود این موضوع اهمیت دارد که نشانه های بیماری در کودکتان را جدی بگیرید. اگر وجود یک علامت شما را مشکوک کرد با پزشک اطفال خود مشورت کنید. اگر هر یک از این علایم را در کودکتان مشاهده کردید حتما باید به پزشک مراجعه کنید:


    •    وجود تب بالا و مقاوم و وجود تب در نوزادان کمتر از 3ماه.
    •    مشکل در نوشیدن
    •    به اندازه همیشه ادرار نمی کند
    •    سرفه مداوم
    •    مشکل در تنفس
    •    وجود ترشحات زرد و یا سبز در چشم
    •    ترشحات بینی او ضخیم و سبز است
    •    به نظر می  رسد در ناحیه گوش و یا سینوس ها درد دارد

     

    بهترین راه برای جلوگیری از سرماخوردگی چیست؟

    برای اینکه به کودکتان کمک کنید سالم بماند:


    •    او را تمیز نگه دارید: به کودکتان یاد دهید که دست های خود را به طور مرتب بشوید. وقتی که آب و صابون در دسترس نیست از یک ضدعفونی کننده با منشا الکلی و یا دستمال مرطوب استفاده کنید. علاوه بر این اسباب بازی ها و سطوح خانه را هم تمیز نگه دارید.
    •    استفاده از دستمال: به همه افراد خانواده یاد دهید که در داخل دستمال سرفه و یا عطسه کنند و سپس آن را دور بیندازند.


    •    اجتناب از وسایل مشترک: از به اشتراک گذاری ظروف، لیوان آب، حوله فردی که سرما خورده است و یا تب دارد اجتناب کنید.


    •    از سرماخوردگی دور بمانید: از تماس نزدیک و طولانی با فردی که سرماخوردگی  و یا عفونت های مسری دیگری دارد اجتناب کنید. 


    در نهایت مهم است که کودکتان تغذیه سالمی داشته باشد، به مقدار کافی بخوابد و واکسیانسیون های او از جمله واکسن سالیانه آنفلوانزا به طور مرتب انجام شود.