راه های درمان رتینوپاتی دیابتی
راه های درمان رتینوپاتی دیابتی - آبی روز
- راه های درمان رتینوپاتی دیابتی - آبی روز
اختصاصی آبی روز: رتینوپاتی دیابتی اولین عامل کوری در دنیا است. این بیماری از عوارض دیابت کنترل نشده در طولانی مدت به شمار می رود. در بیماری دیابت رگ های بدن دچار آسیب می شوند و عروق شبکیه از اولین نقاطی است که تحت تاثیر قرار می گیرند. وقتی عروق خونی شبکیه آسیب بینند ممکن است سبب نشت مایع پلاسما یا خون شده و یا منجر به رشد شاخه های عروقی شکننده و کلاف مانند در چشم شود. این عوامل نتیجه ای جز تخریب شبکیه چشم را بهمراه ندارد در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز می فرستد تار شده یا کج و معوج میشود. اگر روند رتینوپاتی دیابتی تداوم پیدا کند به افت بینایی و کوری فرد منجر خواهد شد.
برای رتینوپاتی دیابتی هیچگونه درمانی وجود ندارد اما اگر قبل از اینکه آسیب شدیدی به شبکیه وارد شود درمان با لیزر(فوتوکوآگولیشن) انجام گیرد اغلب در جلوگیری از افت دید موثر است. جراحی برداشتن مایع زجاجیه(ویترکتومی) هم ممکن است در صورتی که شبکیه آسیب زیادی ندیده باشد به افزایش بینایی کمک کند.
در برخی از موارد در رتینوپاتی دیابتی تکثیری(پرولیفراتیو)، تزریق داروی ضد فاکتور رشد اندوتلیوم عروق(anti-VEGF) و یا داروهای ضد التهاب، در خشکاندن عروق خونی جدیدی که ایجاد می شوند، موثر است.پیشنهاد آبی روز: 10 ماده غذایی ایده ال برای دیابتی ها
از آنجایی که ممکن است علایم در مراحل پیشرفته بیماری خود را نشان دهند، تشخیص زود هنگام توسط معاینات غربالگری منظم حائز اهمیت است. هر چقدر که رتینوپاتی زودتر تشخیص داده شود درمان آن ساده تر است و احتمال حفظ دید نیز افزایش می یابد.
اغلب زمانی که مرکز شبکیه یا لکه زرد آسیب دیده است و یا در موارد نادر، زمانی که محیط شبکیه آسیب شدیدی دیده باشد نیاز به درمان رتینوپاتی است. اما دید شما باید به صورت منظم بررسی شود.
گزینه های درمانی رتینوپاتی دیابتی
1. اگر لکه زرد توسط ادم لکه زرد آسیب دیده باشد ممکن است برای درمان نیاز به استفاده از لیزر باشد. اما در حالت ایده ال لیزردرمانی در مراحل اولیه سیر بیماری و برای جلوگیری از آسیب های بعدی انجام می گیرد. برای درجات شدیدتر بیماری نیز ممکن است به درمان با لیزر و یا ویترکتومی نیاز باشد. این روش ها در پیشگیری، ثابت نگه داشتن و یا کند کردن افت دید موثرند.2. درمان های جدیدتر شامل تزریق داروهای ضد فاکتور رشد اندوتلیوم عروق(anti-VEGF) و یا داروهای استروئیدی به داخل چشم است.
3. جراحی برداشتن مایع زجاجیه هنگامی انجام می گیرد که خونریزی داخل شبکیه و یا پارگی شبکیه رخ داده باشد که این عوارض در مراحل اولیه رتینوپاتی نادر هستند. همچنین ویترکتومی در مواردی که بافت اِسکار قابل توجهی تشکیل شده باشد نیز انجام می شود.
درمان های موجود برای رتینوپاتی دیابتی اغلب در پیشگیری، تاخیر و یا کند کردن افت دید بسیار موثر هستند اما نمی توانند این بیماری را کاملا درمان کنند. افرادی که تحت درمان رتینوپاتی دیابتی قرار دارند باید برای بررسی هرگونه تغییر جدید در چشم ها به صورت منظم توسط چشم پزشک معاینه شوند. اغلب افراد با پیشرفت بیماری نیاز به تجدید درمان دارند.
همچنین در این عارضه، کنترل سطح قند خون از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع حتی در صورتی که تحت درمان رتینوپاتی هستید و بینایی شما بهتر شده باشد نیز صدق می کند. در واقع با کنترل مناسب قند خون می توان به جلوگیری از پیشرفت رتینوپانی کمک کرد.
افراد دیابتی در صورت داشتن هرگونه نشانه ای از رتینوپاتی باید در سریع ترین زمان توسط چشم پزشک معاینه شوند.