سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

5 عادت غذایی اشتباه که والدین مسبب آن هستند!

    نظر

5 عادت غذایی اشتباه که والدین مسبب آن هستند! - آبی روز


 

  • 5 عادت غذایی اشتباه که والدین مسبب آن هستند! - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: آیا شما هم در دوران کودکی جز بچه هایی بودید که نباید ته بشقابتان غذایی باقی می ماند؟ اگر اینطور است اکنون زمان تجدید نظر در برخی عادات شماست که با آنها بزرگ شده اید!
    به گفته دکتر کاتلین فولر نویسنده کتاب "به رژیم غذایی مادرتان نه بگویید": "باورهای غلط غذایی در طی سال ها نسل به نسل منتقل شده اند."
    در اینجا پنج توصیه منسوخ شده درباره غذا خوردن که احتمالا از والدین تان در دوران کودکی بسیار شنیده اید، برایتان آورده ایم تا بتوانید طبق اصول واقعی عادات غذایی جدیدی پیدا کنید.


    1- از خوردن میان وعده اجتناب کنید زیرا جلوی اشتهایتان را می گیرد

    درواقع خوردن میان وعده می تواند به نفع سلامت تان باشد البته به شرط آنکه انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید. خوردن میان وعده قند خون شما را ثابت نگه می دارد و مانع از گرسنگی بیش از اندازه شما در بین وعده های غذایی می شود.
    به گفته متخصصصان تغذیه باید قاعده کلی شما این باشد: نباید بیشتر از 4 ساعت بدون آنکه چیزی بخورید بگذرد! فرقی ندارد یک وعده غذایی یا میان وعده بخورید.

    عادت جدید: تلاش کنید تا مقدار کمی از حجم وعده های غذایی تان را بکاهید و درعوض می توانید در طی روز یک یا 2 بار میان وعده ی 100 تا 200 کالری ای داشته باشید. انتخاب های مناسب شامل: آجیل ها، میوه، ماست، و شیرجه رفتن در سبزیجات است.


    2-   بشقاب غذایتان را کاملا تمام کنید

    اینکه کمی از غذایتان نخورده باقی بماند هیچ اشکالی ندارد و حتی به نفع تان است! سعی کنید با بدن تان هماهنگ باشید تا متوجه شوید چه زمانی باید از غذا خوردن دست بکشید.
    عادت جدید: همانطور که غذا می خورید دقت کنید تا ببینید چه احساسی دارید. آیا سیر شدید؟ آیا تنها به این علت به خوردن ادامه می دهید که هنوز در بشقاب تان غذا مانده است؟ حواستان به خصوص زمان هایی جمع باشد که در بیرون از خانه و در رستوران غذا می خورید، زیرا ظاهر غذاها جذاب و هوس برانگیز وابعاد بشقاب ها نیز بسیار بزرگ اند و شما به این علت که پول آن را پرداخت کرده اید تلاش دارید غذایتان را به اتمام برسانید.
    اگر  وعده های غذایی بسیار بزرگ است از همان ابتدا اعلام کنید نصف غذایتان را اکنون می خورید و نصف دیگر را با خود خواهید برد.


    3-قبل از ورزش کردن غذا نخورید دچار دل درد می شوید

    قطعا قرار نیست بلافاصله بعد از خوردن شام شروع به دویدن کنید اما غذا خوردن 30 تا 60 دقیقه پیش از انجام تمرینات ورزشی، می تواند به شما کمک کند تا سطح  تمرینات تان را افزایش دهید. با خوردن غذا یک افزایش سریع انرژی در بدن اتفاق می افتد که می تواند به تمرینات ورزشی تان کمک کند.

    عادت جدید: میان وعده هایی انتخاب کنید که حاوی مقادیر بالا کربوهیدرات، چربی و فیبر کم و پروتئین متوسط و در حدود 100 تا 300 کالری هستند، همانند یک لیوان شیر شکلات، یک تکه نان تست شده با کره بادام زمینی. میوه ها هم گزینه مناسبی هستند ولی از آنجایی که مقادیر پروتئینی کمی دارند بهتر است بهمراه تعدادی آجیل خورده شوند.
     
    4-   عجله کنید دیرتان شده است!

    آیا برای آنکه سر وقت به مدرسه برسید والدین تان از شما می خواستند تا در صبحانه خوردن عجله کنید؟ لازم است بدانید اگر همچنان عادت دارید با عجله غذا بخورید ممکن است نشانه هایی که بیانگر سیر شدن است را به درستی دریافت نکنید و بیش از حد غذا بخورید.

    20 دقیقه طول می کشد تا مغز احساس سیر شدن شما را دریافت کند. اگر خیلی سریع غذا بخورید ممکن است در طی 20 دقیقه مقدار زیادی غذا ببلعید و سپس احساس ترکیدگی به شما دست دهد!

    عادت جدید: تلاش کنید در تمام موقعیت ها به آرامی غذا بخورید، در میان غذا خوردن وقفه های کوتاه ایجاد کنید و پس از هر لقمه قاشق و چنگال هایتان را پایین بگذارید.


    5- یک چیز خوشمزه جایزه بچه خوبی بودن !

    امروز چون بچه خوبی بودی یک چیز خوشمزه جایزه می گیری ! این جمله برایتان بسیار آشناست این طور نیست؟! همه ما از دوران کودکی به یاد داریم که در بسیاری از مواقع وقتی که والدینمان می خواستند مورد تشویقمان قرار دهند، به ما وعده یک چیز خوشمزه می دادند!

    هرگز از غذا به عنوان جایزه استفاده نکنید زیرا منجر به ارسال پیام اشتباه و سوء برداشت می شود. دیگر غذا نمی خوریم چون گرسنه هستیم بلکه غذا می خوریم چون خوب بودیم و لایق چیزی هستیم. و هر زمان که کار درستی انجام دهید خود را مستحق غذا خوردن می دانید.

    عادت جدید: این که به خود جایزه بدهید بسیار خوب است اما نه با غذا. چطور است به دیدن یک فیلم خودتان را مهمان کنید یا اینکه با دوستانتان وقت بگذرانید. به تدریج با انجام این کارها، عادت غذا خوردن به عنوان جایزه از سرتان خواهد افتاد و خیلی زود خواهید فهمید غذا نمی خورید چون شایسته خوردن آن هستید بلکه غذا می خورید زیرا احساس گرسنگی دارید و بدنتان به آن احتیاج دارد.