سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

دلایلی که به تعریق شبانه منجر میشوند

دلایلی که به تعریق شبانه منجر می‌شوند - آبی روز


 

  • دلایلی که به تعریق شبانه منجر می‌شوند - آبی روز

    اختصاصی آبی‌روز:‌ پزشکان اغلب می‌شنوند بیمارانشان از تعریق شبانه شکایت دارند. تعریق شبانه به عرق کردن بیش از اندازه در طول شب می‌گویند. اما اگر اتاق خواب شما به طور غیرمعمولی گرم است یا در هنگام خواب بیش از اندازه خود را می‌پوشانید ممکن است در طول خواب عرق کنید که کاملا طبیعی است.

    تعریق شبانه واقعی به گرگرفتگی شدید در شب گفته می‌شود که لباس های شما غرق عرق می‌شوند و به عوامل محیطی ربطی ندارد.

    دلایل مختلفی وجود دارند که می‌توانند به تعریق شبانه منجر شوند. پزشکان برای تشخیص علت آن باید از جزئیات سابقه پزشکی شما با خبر باشند و آزمایش هایی برایتان تجویز کنند که مطمئن شوند آیا بیماری دیگری می‌تواند علت تعریق شبانه شما باشند. یرخی از دلایل شناخته شده‌ی تعریق شبانه شامل موارد زیر هستند:

    یائسگی. گر گرفتگی که در نتیجه یائسگی رخ می‌دهد ممکن است در شب اتفاق بیافتد و منجر به عرق کردن شود. این یکی عوامل متداول عرق کردن در طول شب در زنان است.

    تعریق ناشناخته. تعریق ناشناخته وضعیتی است که بدن به طور مزمن میزان زیادی عرق تولید می‌کند بدون آنکه علت شناخته شده پزشکی برای آن وجود داشته باشد.

    عفونت. بیماری سل یکی از عفونت‌هایی است که اغلب با تعریق شبانه در ارتباط است. اما عفونت‌های باکتریایی مانند اندوکاردیت (التهاب دریچه های قلب)، استئومیلیت (التهاب در استخوان)، و آبسه  نیز می توانند سبب تعریق شبانه شوند. تعریق شبانه همچنین یکی از علائم عفونت HIV است.

    پیشنهاد آبی‌روز: آیا از عرق کردن بیش از اندازه خسته شده اید؟

    سرطان. تعریق شبانه یکی از اولین علائم ابتلا به برخی از سرطانها است. رایج ترین نوع سرطان که با عرق شبانه همراه است لنفوم است. با این حال، افرادی که هنوز برایشان سرطان تشخیص داده نشده است اغلب علائم دیگری مانند کاهش وزن بدون علت و تب نیز دارند.

    داروها. مصرف برخی داروهای مشخص می تواند به عرق شبانه بیانجامد. داروهای ضد افسردگی یکی از انواع رایج داروهایی هستند که می تواند به عرق شبانه منجر شوند. 8 تا 22 درصد افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند دچار تعریق شبانه می‌شود. دیگر داروهای روانپزشکی نیز با تعریق شبانه همراه هستند. داروهای کاهش‌دهنده تب، مانند آسپرین و استامینوفن نیز گاهی اوقات منجر به تعریق شبانه می‌شوند. بسیاری از داروهای دیگر نیز می توانند به تعریق شبانه یا گرگرفتگی منجر شوند. پس همواره به عوارض جانبی داروهایی که مصرف می‌کنید توجه داشته باشید.

    هیپوگلیسمی. قند خون پایین نیز می‌تواند موجب عرق کردن شود. افرادی که انسولین تزریق می کنند و یا داروهای خوراکی دیابت مصرف می‌کنند ممکن است دچار هیپوگلیسمی شبانه شوند است که همراه با تعریق خواهد بود.

    اختلالات هورمون. تعریق و گرگرفتگی می تواند همراه با برخی اختلالات هورمونی نیز اتفاق افتد، از جمله فئوکروموسیتوم، سندرم کارسینوئید، و پرکاری تیروئید دیده می شود.
    بیماری‌های عصبی. بیماری‌های عصبی کمتر شایع از جمله اتونومیک دیس رفلکسی، سیرینگوما، سکته مغزی و نوروپاتی اتونوم ممکن است سبب افزایش عرق کردن  فرد و همچنین تعریق شبانه شوند.