مهم ترین دلایل ایجاد کننده نفخ شکم
مهم ترین دلایل ایجاد کننده نفخ شکم - آبی روز
- مهم ترین دلایل ایجاد کننده نفخ شکم - آبی روز
اختصاصی آبی روز: حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی اوقات احساس کنید که دلتان باد کرده است و دچار ورم شده اید این حالت که به آن نفخ شکم می گویند به علت تجمع گاز در دستگاه گوارش ایجاد می شود که با احساس پری، فشار و بزرگ شدن شکم همراه است. نفخ شکم ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد اما به طور معمول 5 دلیل شایع برای آن وجود دارد که عبارتند از:
تغییرات هورمونی: در دوران PMS یعنی روزهای پیش از قاعدگی و در ماه های اول بارداری، تغییرات هورمونی قابل توجهی در بدن رخ می دهد که این تغییرات می تواند منجر به ایجاد تورم و نفخ شکمی شوند. زیرا در این مواقع افزایش ترشح هورمون پروژسترون سبب می شود تا حرکات دودی روده کاهش یابد که این موضوع می تواند به نفخ بیانجامد. در این مواقع ورزش و رعایت رژیم غذایی تا حد زیادی می تواند کمک کننده باشد.
بیماری سلیاک: بیماری سلیاک یا اسپروی سلیاک یک بیماری مادرزادی است که به علت عدم تحمل به گلوتن ایجاد میشود. گلوتن پروتئینی است که در اغلب غلات از جمله در گندم، چاودار، جو و تمام مواد غذایی حاوی این غلات موجود است. در مبتلایان به این بیماری، ورود گلوتن به سلولهای پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی میشود و علایم گوارشی شامل اسهال، نفخ و کاهش وزن را بهمراه خواهد داشت.
سندرم روده تحریکپذیر: نوعی اختلال در عملکرد روده است که ابتلا به آن میتواند منجر به ایجاد نفخ و تورم در شکم شود و با علائمی چون درد، یبوست یا اسهال نیز همراه است. سندرم روده تحریکپذیر درمان ندارد اما میتوان علائم آن را کنترل کرد از جمله با تنظیم رژیم غذایی بیمار، تجویز برخی داروها و مداخلات روانپزشکی.
نفخ شکم: در برخی موارد خوردن برخی مواد غذایی خاص منجر به تجمع باد در رودهها و تورم و بزرگی شکم می شود که این حالت معمولا با علایم دیگر همراه نیست. اکثر افراد در برخی مواقع دچار نفخ و تجمع باد در رودهها می شوند. این حالت تا 15 بار در روز نرمال است اما تداوم همیشگی این وضعیت به بروز ناراحتی منجر خواهد شد. بنابراین برای رفع این حالت رعایت نکاتی ساده ضروری است از جمله از مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات، کلم بروکلی، کلم پیچ و سیب و غذاهایی مشابه اجتناب کنید. همچنین برای کاهش نفخ شکم، غذا را به آرامی بخورید و به خوبی بجوید زیرا اگر غذا خوب جویده نشود بخش بیشتر تجزیه آن در رودهها صورت میگیرد و در نتیجه منجر به ایجاد گاز در دستگاه گوارش می شود.
سرطان تخمدان: سرطان تخمدان میتواند موجب تورم دایمی شکم و احساس سیری دایمی شود. علایم سرطان تخمدان بسیار گمراه کننده است و به همین دلیل این سرطان معمولا در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود اما به گفته پزشکان یکی از مهمترین نشانه های این بیماری تورم دایمی در شکم است که کم یا زیاد نمیشود.