سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

چرا هر روز احساس خستگی می کنید؟

چرا هر روز احساس خستگی می کنید؟ - آبی روز


 

  • چرا هر روز احساس خستگی می کنید؟ - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: آیا از آن دسته افرادی هستید که هنوز ظهر نشده احساس خستگی می کنید؟ یا حتی بدتر از آن صبح که از خواب بیدار می شوید احساس می کنید انرژی برای شروع روز ندارید و تا شب دوام نخواهید آورد؟ یا سر کار مدام قهوه و چای می خورید تا بتوانید هوشیارتر بمانید؟ جدا از عواملی مانند کم خونی و یا برخی بیماری های دیگر که می توانند سبب ایجاد خستگی در فرد شوند، برخی از عادات بد زندگی نیز از متهمان اصلی به شمار می آیند.
    در واقع زندگی پرمشغله امروز سبب شده است تا افراد کمتر به بهداشت زندگی خود توجه کنند و خیلی ساده برخی از عادت های بد را به عنوان بخشی طبیعی در زندگی پذیرفته اند. اما باید بدانید خیلی ساده و تنها با تغییر برخی از این روتین های بد می توانید لحظات پر نشاط تری در زندگی تجربه کنید و احساس کسالت و خستگی را از خودتان دور کنید.

    بنابراین برای داشتن یک روز پرنشاط این عادات را کنار بگذارید:

    نداشتن خواب شبانه کافی و با کیفیت: کمبود خواب و یا خواب بی کیفیت از عوامل اصلی خستگی اغلب افراد است. پس از یک روز کاری بدن فرد برای آن که بار دیگر انرژی از دست رفته خود را احیا کند نیاز به استراحت و خواب دارد. در واقع اگر شما به اندازه کافی بخوابید هر روز با انرژی و تمرکز بیشتری می توانید از پس فعالیت های روزانه بر آیید. اما اگر خستگی و کمبود خواب همراه همیشگی شما باشد نه تنها فرصت بیشتری برای انجام کارهای خود نخواهید داشت بلکه از آنجایی که راندمان کاری شما نیز پایین تر خواهد آمد زمان بیشتری را باید صرف انجام کارهای عقب مانده خود کنید.

    نخوردن صبحانه: بسیاری از افراد عنوان می کنند صبح ها که از خواب برمی خیزند میلی به صبحانه خوردن ندارند و اغلب این وعده غذایی را حذف می کنند. اما علت بی میلی آنها عادت ندادن خود به صبحانه خوردن است کافی تا یک هفته خود را مجبور به خوردن صبحانه و آن هم از نوع سالم آن کنید تا متوجه لذت و فواید صبحانه خوردن شوید. وقتی صبحانه نمی خورید قند خون پایین می آید و سطح انرژی بدن کم خواهد شد و همواره احساس خستگی و بی حالی می کنید. و در هنگام ناهار نیز پرخوری خواهید کرد که عامل نیز از سوی دیگر سبب بی حالی شما خواهد شد.

    اضطراب و استرس مداوم: جدا از این که اضطراب و استرس می تواند منجر به بی خوابی و بد خوابی فرد می شود، بلکه سبب افزایش ترشح هورمون کورتیزول در بدن می شود به دنبال آن سرعت ضربان قلب نیز بالا می رود و درنتیجه به مغز اکسیژن بیشتری خواهد رسید و همچنین سبب آزاد شدن انرژی بیشتری می شود تا بدن بتواند با استرس مقابله کند. اما استرس مداوم سبب می شود تا مغز میزان کورتیزولی که به جریان خون می فرستد را محدود کند در نتیجه فرد برای مقابله با استرس و اضطراب انرژی کمتری خواهد داشت و همواره احساس خستگی و بی انرژی بودن خواهد داشت.

    نداشتن فعالیت و تحرک بدنی: لازمه زندگی با نشاط داشتن فعالیت ورزشی روتین است. ورزش نه تنها با افزایش ترشح هورمون های نشاط آور در بدن سبب پر انرژی شدن شما می شوند بلکه منجر به تنظیم خواب فرد نیز می شوند.  

    بنابراین برای داشتن روزهای پرنشاط و به دور از خستگی تلاش کنید:

    • شب ها 7 تا 8 ساعت بخوابید
    • از صبحانه خوردن چشم پوشی نکنید
    • تکنیک های کاهش اضطراب و استرس را یاد بگیرید و در مواقع لازم به کار ببندید
    • ورزش را به سرگرمی هر روزتان تبدیل کنید!

    اگر با وجود رعایت این موارد بازهم احساس خستگی دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا از نظر داشتن بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید، کم خونی و غیره مورد بررسی قرار گیرید.